Tuotantoa ja toimituslogistiikkaa

Noin 98 % myymistämme taimista on omaa tuotantoa. Perennoja lisätään perinteisten menetelmien lisäksi myös mikrolisäyksellä. Näin varmistamme taimien terveyden, joka on olennainen tekijä useiden perennalajien viihtymisessä. Mm. kuunliljat (Hosta) lisätään kasvilaboratoriossa, jolloin tuottamamme taimimateriaali ei sisällä kasvitauteja, kuten hostan x-virusta. Terveet kasvit jaksavat kasvaa ja kukoistaa kukkapenkissäkin vuosikausia.

IMG 20210301 152645

 

Suomalaisen taimen tuottajana (www.suomalainentaimi.fi) meillä on ollut Kestävästi kotimainen -sirkkalehtitunnus vuodesta 2007.

Perennat kasvatetaan 0,8 litran ruukuissa, myyntierä 24 kpl / laatikko. Lisäksi kasvatamme joitakin lajeja myös isommissa ruukuissa, myyntierä 12 kpl/ltk.

Keväällä 2021 siirrymme kierrätysmuovista tehtyihin harmaisiin ruukkuihin, jotka ovat 100 % uudelleen kierrätettäviä. Siirtymäaikana on käytössä vielä vanhoja mustiakin ruukkuja, jotka myös soveltuvat kierrätykseen.

Myymälöihin lähetettävät perennat varustetaan värikuvallisella nimietiketillä, jossa on kasvin ja kasvattajan tietojen lisäksi hintaryhmämerkintä, viivakoodi ja kasvipassi (kasvipassin suhteen vuosi 2021 on siirtymäaikaa - ilman kasvipassimerkintää olevat vanhat etiketit käytetään ensin loppuun).

Toimitamme perennat ja perennamatot 40 x 60 cm kokoisissa tukikulmien avulla pinottavissa laatikoissa, jotka ovat palautettavia.  Palautus ohjeen mukaan tehtynä on asiakkaalle rahtivapaa. Pieniä eriä saatetaan toimittaa pahvilaatikoissa.